top of page

Over mij.

Ik ben een fotograaf met een liefde voor verhalen vertellen en ik deel graag kennis om anderen te inspireren in hun eigen fotografische zoektocht.
Normandie 2022_908.jpeg

Fotograaf.
Docent.

 

In 1989 begon ik  als fotograaf na het afronden van de School voor Fotografie in Den Haag. Ik werkte in die tijd veel voor kranten. Een mooie tijd tijd vol snelle en spannende opdrachten.

Mijn leven veranderde door het moederschap en ik paste mijn fotografie aan om de balans tussen werk en opvoeding te vinden. Ik ging werken als als mentor bij de Fotoacademie, vervolgens ook als workshopdocent en coach, gespecialiseerd in het vertellen van verhalen met foto's.

 

Het werd me ook steeds duidelijker waar mijn eigen fotografie over gaat. Het gaat veelal over weggaan en voorbijgaan. Mijn foto’s zijn poëtisch en vluchtig tegelijk. Vaak kortstondige momenten en plekken waarin ik precies het juiste gevoel wil aanraken. Mijn foto’s roepen op wat je niet ziet, wat je niet weet, wat je je haast niet lijkt te herinneren. Ik vertel ook graag verhalen over het kleine. De mens die je niet ziet, die onbelangrijk lijkt, waaraan veelal aan voorbijgelopen wordt.

 

Naast het begeleiden en editten van fotoseries, ben ik mezelf blijven ontwikkelen. Ik geef nu workshops in het maken van fotoboeken met InDesign en help fotografen en kunstenaars met het opzetten van portfolio websites.

Samenwerken?

Ik ben altijd op zoek naar de nieuwe mogelijkheden om samen te werken.


Als mijn werk je aanspreekt, neem contact met me op!

0031-6-40368814

Monique Baan | Fotograaf, fotografie docent, website designer
bottom of page